::. Ya ALLAH kurniakanlah sakinah mawaddah warahmah dlm r/tangga kami Amieen.::



Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers  Baby Birthday Ticker Ticker  Baby Birthday Ticker Ticker

Wednesday, November 22, 2017

Happy 9th Year Anniversary..




Tahun ni request tudung Ariani dr en somi, hehehe
kte bgtau x dah xyah membazir duk delivery munge² dah..
 klu boleh wat makan xpe gak.. hahaha!
mekacihhhh en somi, semoga hubungan kte bahagia till jannah ye.. 
aminnnn.. muahhhhks..

Thursday, March 30, 2017

Kelahiran NurhanaaLysa





(si pipi pau ummi, sbb masa duk ward ummi suka sgt mkn kuih pau! haha)



30.03.2016 lahirlah puteri kami yang kedua, diberikan nama
NurhanaaLysa Syafiyya..
bagi pregnancy yang kedua ni, umi terpaksa long stay di Wad Merah,HUKM almost 2 months sbb uri bawah & uri lekat (Placenta Previa Type 4 & Acreta) 
masa awal pregnancy umi cadang nak bersalin tmpt yang sama dgn umi bersalinkan zaralysa dgn dr shida (Colombia Asia, Cheras), cam biasa rutin checkup umi dgn dr shida di clombia asia cheras okok aje..
masuk je 30w doc shida mntk refer hukm sbb dia tgk uri umi mmg statik x naik².. 
risiko klu ummi bersalin nti.. so refer la umi ke hukm dgn prof hashim.. 
masa checkup di hukm diorg buat details scan & sume prosidur checkup.. 1st checkup ummi doc dah mmg nak terus nk warded kn ummi smpi bersalin sbb risiko Placenta Previa ni ialah bleeding yang teruk yg boleh mengancam nyawa ummi & baby..
tp lps tu ummi mintak postpon warded, doc mrh gak.. tp umi sedih nk tinggalkan zaralysa.. huhuhu..
bayangkanlah zaralysa tu yg x penah berpisah lama ngn umi, terpaksa tgglkan dia ngn ayah.. huuuuu x tahan wooo.. en somi & family bg nasihat supaya umi stay je kt hosp sbb risiko nye..
dgn hati berbelah bagi ummi check-in la hosp 15.02.2016 dgn air mata.. huwaaaaa~
Alhamdulillah masa duk wad, ada juga geng umi yang long stay gak.. 1st, nama adik ni afiqah ustazah drbangi, dia long stay sbb risiko melahirkan baby awal sbb laluan dah terbuka.. 
2nd plak kak ara dr putrajaya, sbb placenta previa type 3 terpaksa warded jugak, 3th kak ayu dr kajang, long stay sbb air ketuban dia leaking.. 4th dik su dr semenyih, long stary sbb palcenta previa gak tp type 2 (tp dik su ni blh blk awal myb sbb x bahaya sgt kut, jumpa dia dlm 1 mggu je gitu, ummi dh bsalin baru dia check in semula kt ward)
pengalaman duk ward - ari² ummi nangis igt kat zaralysa.. duk tgk pic dia.. trgt kt dia je.. tp alhmdulillah la atok & opah rajin bwk dia melawat ummi thari..
weekend plak en somi bwk zaralysa berkampung kt sini, bergabung la zaralysa dgn anak kak ara aidid namanya.. comel, rajin layan zaralysa.. 
sib ade geng kt ward tu, xde la ummi bosan sgt, mkn pun kami ber3 mkn sesama.. sedih bersama..seronok bersama.. 
time kt ward ummi mmg sentiasa doa agar ummi x tumpah darah, sbb doc bgtau risiko ummi tumpah darah tinggi.. hari² ummi berdoa, biar anak ummi ikut due.. Alhamdulillah Allah perkenan doa ummi.. 
kes ke-2 plak ummi nye HB sgt low, masuk darah dkt 3 pine, msk ubat lg, huhu... bertabah ye ummi~
doc kt ward diorg sgt risaukan ummi, sbb hb low, klu bleeding teruk? huwaa x leh pk dh..
kes ke-3, ummi suspect accreta (uri myb lekat), buatla scan mri yg dalam terowong tu sume.. doc suspect mmg accreta so doc² ni dh bersedia la utk tindakan selanjutnya..
ummmi? hanya mampu berdoa setiap saat supaya ummi dan baby dlm perut ummi ni selamat masa bersalin nnti.. doc² kt ward bgtau sume high risk pregnancy ummi kali ni, diorg bgtau myb ummi kena msk icu lps bersalin la, myb akan buang rahim ummi la, sbb klu uri x kua dan melakat, diorg akan buang rahim kita sekali.. 
reaksi ummi? sedih? takut? ummi redhaa dan berdoa jela yg mampu, walaupun dlm hati.. huuhuuuu.. 
ummi just pk positif je, doc² hanya andaian itu ini, penentu semuanya dr Allah.. jadi ummi hnya mampu mohon Allah permudahkan lah segalanya.. 
Alhamdulillah 30 Mac 2016 jam 12 thari, umi slmt di czer kali ke-2 tanpa komplikasi.. ummi xkena msk icu, bleeding umi pun x byk, ummi dpt tgk anak ummi, rahim umi pun x kena buang, alhamdulillah syukurr sgt², sebak sgt² sbb doa ummi dan family semua Allah perkenan kan.. bukak² je mata lps abis ubat bius, 
doc² yg merawat ummi sume pegang tgn ummi ucap taniah dan syukur kt ummi, sbb kerisauan semua org berakhir hari tu.. 
Alhamdulillah.. 
tkasih x terhingga buat doc² & nurse di Wad Merah, HUKM, jasa kalian mmg x terbalas.. 

(nnti bila anak ummi NurHanaaLysa Syafiyya & Nurzaralysa Fazreena dh besar dan baca blog ummi ni, moga diorg akan tau blog ni utk anak² ummi.. struggle nye umi nak mengandungkan & melahirkan kamu berdua..semoga anak ummi sentiasa dalam lindungan Illahi dan boleh membahgiakan ummi ayah bila kami dah tua ni, dan ummi ayah dapat mengumpul saham  di akhirat sana..insyaAllah aminn..) 

(ni la doc² pakar yg handle case pregnany & delivery ummi.. tkasihh doc sume)

(dengan nurse² yg menjaga ummi di ward.. tkasihh sume)



Happy 1st Birthday **NURHANAALYSA SYAFIYAA**






ALHAMDULILLAH.. 
30.03.2016 genap princess no.2 ummi ni 1 YEAR .. hoyeehh..
Semoga NurhanaaLysa Syafiyya 
menjadi anak yang solehah
anak yang pintar
anak yang sihat
anak yang disenangi semua orang..
insyaAllah aminnn...

sempena 1st besday hanaa, ummi & ayah lanje g coti² ye..
masa 1st besday kakak zara, umi bwk gi hello kitty, 
so 1st birthday hanaa, umi bwk g hello kitty & mandi kolam dinosor gak..
sonok tgk anak² ummi hepi..  


 



Doa buat anak ummi tersayang :

Ya Allah…
 Didiklah anakku menjadi insan yang Engkau redhai
Engkaulah pelindung iman dan taqwa mereka
Moga mereka ceria di dunia dan di akhirat......
tiadalah daya upayaku
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim
Biarlah wajah anakku sentiasa tenang seperti mereka sedang tidur,
Pada hari mereka mengadapMu nanti,
biarlah wajah mereka
Sebersih sesuci masa kecilnya…
tidak seperti wajah-wajah mereka yang engkau ancam dengan nerakaMu
seperti yang diceritakan dalam KitabMu,
Berilah pada mereka kitab amal mereka ditangan kanan mereka
Ku mohon padaMu ya Allah ya Rahman,
Pilihlah anak-anakku menjadi insan yang mewarisi Syurga Firdaus Mu,
Peliharalah aqidah mereka di dunia yang penuh fitnah ini….
Pandanglah wajah mereka dengan belas kasihanMu…
Moga mereka sentiasa dalam redaMu…
 
Ya Allah Ya Ghafur, Ya Arhama Rohimiin,
La ilaha illa anta, Subhanaka inni kuntu minazholimin.
La ilaha illallah, Muhammad Rasulullah. 


Sunday, January 22, 2017

Nurzaralysa Turning 3.. Alhamdulillah..






Alhamdulillah 22 Jan 2017anak ummi yang bijak ni dah meningkat umo ke angka 3 ..
tiap² tahun, saat..masa..
ummi & ayah akan doakan kesejahteraan & kesihatan anak ummi ni...
Ummi doakan semoga anak ummi  
Nurzaralysa Fazreena Binti Md Nazrin 
menjadi anak yang solehah.. 
menjadi kakak yang baik kepada adik..
menjadi yang cerdik bijak pandai..  
diberikan kesihatan yang baik..
dilindungi & dipelihara Allah dr segala keburukan..
 dipanjangkan usia anak ummi semoga dprt menjaga ummi & ayah di masa tua nnti.. hukhuk..
 InsyaAllah ameeen....
even  ummi selalu je mrh² kakak zara.. 
ummi marah utk kebaikan, 
ummi sentiasa sayang Zaralysa tau..


Wednesday, January 11, 2017

Lamanya Bersawang...



Yuhuuuuuu.. Haloooo..
 Lama sangat dah umah nih bersawang... lama sangat x update.. huhuhu! 
krik..krik.. haaa nak cite ape ek? emm aaa emm aaa krik..krik..
.
.
.
haaa..
Nantikan kemunculan ahli baru dalam rumah ni uoollsss... 
Nnti kte update pasal cite orang baru dalam umah ni ye.. tggu uoolss! hahaha! kbai!

.
.
.